Familiebedrijf

Hoe minder invloed het heeft op de wijnontwikkeling,
des te natuurlijker en origineler is het genieten.
Martin Dötsch, Eigenaar Wijnmakerij

De familie Molenaar

De Nederlandse familie Molenaar is als uitbater van Hotel Haupt al jarenlang trouwe partner van het wijngoed. Naast dat de familie eigenaar is van Hotel Restaurant Weinhaus Haupt, gelegen in de nabijheid het wijngoed, is ze ook verantwoordelijk voor de verkoop van de wijnen op de Nederlandse markt, ook kunt u de regionale gerechten van ons hotel aan uw bestelling toevoegen zoals bijvoorbeeld het Tresterfleisch in blik, of de overheerlijke Koberner(Golo)ring gedroogde worst, gemaakt in onze eigen slagerij uit uitsluitend biologisch vlees.

Doordat deze unieke samenwerking, hebben Nederlandse consumenten de mogelijkheid direct bij de wijnboer te bestellen (voor wijngoedprijzen). Hierdoor is het mogelijk topwijnen aan te schaffen, voor de prijs zoals je ze normaal alleen direct bij de wijnboer krijgt. 

Wij verzenden 1 keer per week, alle bestellingen geplaatst voor zaterdag in onze webshop, worden op maandag met DHL in speciale wijn verzenddozen op transport gezet, waardoor in normale omstandigheden u de eerst volgende werkdag uw bestelling in huis heeft. U ontvangt van ons hier bij verzending een track-en-trace code .

Het Wijngoed
Familie Dötsch

Ons wijngoed heeft van een eeuwenoude wijntraditie in de familie. In 1983 nam mijn vader de wijnmakerij van zijn ouders over en in 1986 fuseerde deze met het traditionele wijngoed van zijn zwager,  Heinrich Haupt. Hij legde de basis voor ons wijnhuis in zijn huidige vorm, dat met 12 hectare van de steilste aanplant op de toplocaties van Kobern een van de grootste terrassen wijngoederen aan de hele Moezel is,  Onze familie cultiveert 12 hectare terrasvormige wijngaarden met hellingen van 100%. Handwerk is noodzakelijk op de 500 tot 800 jaar oude leistenen terrassen.

Lage opbrengsten van maximaal 50 hl per hectare als voorwaarde voor druiven van hoge kwaliteit vormen de basis voor expressieve wijnen die minimaal 1 jaar rijpen.. Behalve een minimale hoeveelheid sulfiet voor conservering gebruiken we geen toevoegingen bij de wijnbereiding. Onze wijnbouw vindt traditioneel plaats. We geven de wijnen de mogelijkheid om individueel te rijpen en de verschillende locaties en jaargangen te behouden om hun karakter en uniciteit te behouden. In het streven om de hoogste druivenkwaliteit op de terrassen te oogsten, moeten we analyseren, observeren, handelen vanuit ervaring en blijven leren om jaar na jaar het mysterie van wijn te ontcijferen.
Martin en Philipp zijn verantwoordelijk voor de vinificatie.
Share by: