Blog

Blog

By Ton Molenaar 10 Apr, 2021
Kobern-Gondorf is een van de warmste dorpen langs de Moezel. De bijzondere steillage, bestaande uit voornamelijk leisteen houden de warmte van de zon goed vast. In de 3 jaar dat wij hier in Kobern-Gondorf ons Hotel-Restaurant hebben, is het hier zelfs wel eens 40! graden geweest. Deze temperaturen, volop zon en de traditionele Riesling druif gecombineerd met het eeuwenoude vakmanschap van Weingut DótschHaupt staan garant voor een lekkere wijn. De wijn die we hier vandaag beschrijven is de meest vordelige wijn. De Gutsriesling. Deze wijn bestaat er in 3 soorten, droog, halfdroog en zoet (lieblich tegenwoordig door veel Winzer Fruchtsúß genoemt) Deze wijnen worden gemaakt uit een Cuvee van verschillende wijnbergen van het Weingut, met druiven die van 41,8 ha grote druiven aanbod samengesteld worden. De Gutsriesling Trocken, laat u echt de smaak van de Riesling terug halen, de warmte en volle smaak van appels, maakt dat deze wijn ideaal is voor bij het eten van witvlees en vis. Maar ook op het terras, balkon of tuin een ideale begeleider van de barbecue. De lekkerste serveertemperatuur is ca 12 graden De Gutsriesling halbtrocken, wordt gemaakt uit een Cuvee van verschillende wijnbergen, van druiven die wat langer hebben mogen genieten van de zon, hier in deze wijn kunt u tonen van tropisch fruit, abrikozen en vanille ruiken en proeven. Als u deze wijn licht koelt tot ca 12 graden, smaakt deze super in de tuinstoel met zon, maar ook als begeleider van wat smaakvollere gerechten met varkens vlees of witvis. De Gutsriesling Fruchtsúß is de zoetste van deze 3 bovengenoemde wijnen. In de wijnnen is het zo hoe meer zon de druif gekregen heeft hoemeer restsuiker de wijn in het glas heeft, en dus hoe zoeter deze smaakt. Als u deze wijn tot een temperatuur van ca 12 graden terug koelt, is het een genot om te drinken. De wijn zal qua geur uit het glas springen, waarbij een lichte geur van rozijnen u tegemoet komt. Bij een gerecht wat een stevige smaak heeft, bijvoorbeeld puled pork, komt deze wijn perfect tot zijn recht. Al deze wijnen zijn te koop in onze shop voor 7 euro. Bij bestellingen boven de 50 euro zijn er geen verzendkosten. Iedere bestelling geplaatst voor zaterdag, wordt op maandag bij DHL in verzending geplaatst en dan ontvangt u een track-en-trace code. In deze Weinblog plaatsen we ook bij ieder blog een recept van onze Chef Kok Christian Ebert, uit onze keuken, of vanuit de oude regionale keuken. Lac hs-Spinat-Lasagne Fertig in : 1 Stunde Zutaten fúr 6 Portionen 600g Blattspinat (tiefkúhl), Salz, Pfeffer, 600g Lachsfilet, 4 El Zitronensaft, 50g Butter, 50g Mehl, 500ml Gemúsebrúhe, 250 Schlagsahne, 3 tl Tafelmeerrettich, 16 Lasagne-Blátter, 100g Raucherlachs (in Scheiben), 50g Gouda Zubereitung: 1 Den Tiefkúhl-Spinat nach packungsanweisung auftauen lassen, dann gut ausdrucken und mit Salz und Pfeffer wúrzen. Lachs mit 2 El Zitronensaftbetráufeln, mit Salz und Pfeffer wúrzen und 10 Min marinieren. 2 Butter zerlassen, das Mehldarin unter Rúhren abschwitzen. Brúhe und Sahnezugeben, unter Rúhren aufkochen. Offen bei mittlener Hitze 10 kócheln lassen dabei mehrfach umrúhren, Meerrettich unterrúhren und die Sauce mit Salz, Pfeffer und 2 El Zitronensaft abschmecken. 3 Etwas Sauce in einem Auflaufform (30*20 cm) verteilen, 4 lasagne-Blátter darauflegen, die Hálfte des Spinats darauf verteilen, mit Sauce bedecken. 4 Lasagne-Blátter darauflegen Lachsfilet darauflegen und etwas Sauce darúber verteilen. so weiter bis alles verteilt ist, Als letzte die Ráucherlachs und Gouda als letzte bestreuen. 4 Im heißen Ofen bei 200 Grad (umluft 180 Grad) auf der mittleren Schiene 35 min backen. Kurz ruhen lassen, dann servieren. Guten Appetit. Christian
19 Mar, 2021
Hotel Weinhaus Restaurant Haupt is sinds 2018 in Nederlandse handen, De Gescháftsfúhrer Daniel Molenaar is een gemotiveerde Nederlandse jongen die op 20 jarige leeftijd zijn droom om een eigen hotel- restaurant-weinhaus te hebben verwezenlijkte. Na een opleiding aan de Hotelvakschool het Klooster in Amersfoort met als specialisatie eten en wijnen is Daniél samen met zijn moeder in 2018 in Kobern-Gondorf aan de Mosel neergestreken. Kobern-Gondorf is aan de Mosel een van de warmste plaatsen met daardoor een terroir wat de lekkerste Moselweine produceerd. In onze webblogs zullen we uitleggen wat er zo bijzonder is aan de wijnen die we in ons Restaurant schenken, en die we natuurlijk ook aan u in Nederland en Belgié voor Duitse prijzen verkopen. Hieronder een stukje over Daniél wat vorig jaar door SWR Fernsehen is uitgezonden.
Share by: