Kobern-Gondorf is een van de warmste dorpen langs de Moezel. De bijzondere steillage, bestaande uit voornamelijk leisteen houden de warmte van de zon goed vast.
In de 3 jaar dat wij hier in Kobern-Gondorf ons Hotel-Restaurant hebben, is het hier zelfs wel eens 40! graden geweest.
Deze temperaturen, volop zon en de traditionele Riesling druif gecombineerd met het eeuwenoude vakmanschap van Weingut DótschHaupt staan garant voor een lekkere wijn.
De wijn die we hier vandaag beschrijven is de meest vordelige wijn. De Gutsriesling.
Deze wijn bestaat er in 3 soorten, droog, halfdroog en zoet (lieblich tegenwoordig door veel Winzer Fruchtsúß genoemt)
Deze wijnen worden gemaakt uit een Cuvee van verschillende wijnbergen van het Weingut, met druiven die van 41,8 ha grote druiven aanbod samengesteld worden.
De Gutsriesling Trocken, laat u echt de smaak van de Riesling terug halen, de warmte en volle smaak van appels, maakt dat deze wijn ideaal is voor bij het eten van witvlees en vis. Maar ook op het terras, balkon of tuin een ideale begeleider van de barbecue. De lekkerste serveertemperatuur is ca 12 graden
De Gutsriesling halbtrocken, wordt gemaakt uit een Cuvee van verschillende wijnbergen, van druiven die wat langer hebben mogen genieten van de zon, hier in deze wijn kunt u tonen van tropisch fruit, abrikozen en vanille ruiken en proeven. Als u deze wijn licht koelt tot ca 12 graden, smaakt deze super in de tuinstoel met zon, maar ook als begeleider van wat smaakvollere gerechten met varkens vlees of witvis.
De Gutsriesling Fruchtsúß is de zoetste van deze 3 bovengenoemde wijnen.
In de wijnnen is het zo hoe meer zon de druif gekregen heeft hoemeer restsuiker de wijn in het glas heeft, en dus hoe zoeter deze smaakt.
Als u deze wijn tot een temperatuur van ca 12 graden terug koelt, is het een genot om te drinken. De wijn zal qua geur uit het glas springen, waarbij een lichte geur van rozijnen u tegemoet komt. Bij een gerecht wat een stevige smaak heeft, bijvoorbeeld puled pork, komt deze wijn perfect tot zijn recht.
Al deze wijnen zijn te koop in onze shop voor 7 euro. Bij bestellingen boven de 50 euro zijn er geen verzendkosten.
Iedere bestelling geplaatst voor zaterdag, wordt op maandag bij DHL in verzending geplaatst en dan ontvangt u een track-en-trace code.
In deze Weinblog plaatsen we ook bij ieder blog een recept van onze Chef Kok Christian Ebert, uit onze keuken, of vanuit de oude regionale keuken.
Lachs-Spinat-Lasagne
Fertig in : 1 Stunde
Zutaten fúr 6 Portionen
600g Blattspinat (tiefkúhl), Salz, Pfeffer, 600g Lachsfilet, 4 El Zitronensaft, 50g Butter, 50g Mehl, 500ml Gemúsebrúhe, 250 Schlagsahne, 3 tl Tafelmeerrettich, 16 Lasagne-Blátter, 100g Raucherlachs (in Scheiben), 50g Gouda
Zubereitung:
1 Den Tiefkúhl-Spinat nach packungsanweisung auftauen lassen, dann gut ausdrucken und mit Salz und Pfeffer wúrzen. Lachs mit 2 El Zitronensaftbetráufeln, mit Salz und Pfeffer wúrzen und 10 Min marinieren.
2 Butter zerlassen, das Mehldarin unter Rúhren abschwitzen. Brúhe und Sahnezugeben, unter Rúhren aufkochen. Offen bei mittlener Hitze 10 kócheln lassen dabei mehrfach umrúhren, Meerrettich unterrúhren und die Sauce mit Salz, Pfeffer und 2 El Zitronensaft abschmecken.
3 Etwas Sauce in einem Auflaufform (30*20 cm) verteilen, 4 lasagne-Blátter darauflegen, die Hálfte des Spinats darauf verteilen, mit Sauce bedecken. 4 Lasagne-Blátter darauflegen Lachsfilet darauflegen und etwas Sauce darúber verteilen. so weiter bis alles verteilt ist, Als letzte die Ráucherlachs und Gouda als letzte bestreuen.
4 Im heißen Ofen bei 200 Grad (umluft 180 Grad) auf der mittleren Schiene 35 min backen. Kurz ruhen lassen, dann servieren.
Guten Appetit.
Christian